Nieuws

Waterproject

 
In het voorjaar 2019 staat ons Waterproject op de agenda.
Alle nummers die we dan zingen hebben “iets met water” te maken. We zijn nu al hard aan het repeteren om te zorgen dat het straks helemaal perfect klinkt.
We zingen deze nummers meerstemming en we kunnen nog wel wat versterking gebruiken. Vooral “onze mannen” zouden er graag een paar collega’s bij krijgen. Dus mannen…. van Schiedam, Vlaardingen en omstreken…… laat je stem horen en zing met ons mee. Je hoeft je dus niet direct voor langere tijd te binden aan het koor. Je kunt ook meedoen  voor alleen het “Waterproject”.  Kom eens een keertje vrijblijvend luisteren op onze repetitieavond. Je bent welkom!

Concerten 2018

Januari  
“Zappen” in de Meerpaal
Op verzoek deden we het eerder uitgevoerde “avondje zappen” nog eens dunnetjes over voor de bewoners van woonzorgcentrum De Meerpaal in Vlaardingen.

Schiedamse Korendag
We deden  mee aan de eerste officiele Schiedamse Korendag.  Gezamenlijk met alle koren uit het Schiedamse zongen we paar voor iedereen bekende nummers. Vervolgens kreeg elk koor de kans om het eigen repertoire te laten horen. Een geslaagde middag, we hopen op een vervolg in 2018.

Mei
Breeje Hendrick
Inmiddels een mooie jaarlijkse traditie…. Op donderdag 24 mei traden we op voor de bewoners van woonzorgcomplex De Breeje Hendrick, Nicolaas Beetstraat 1, 2941 TN Lekkerkerk.

Juni
Open Repetitie  
Op woendag 6 juni stonden onze  deuren open voor ieder die meer over ons koor wilde weten en een keer een repetitie mee wilde maken. De bezoekers konden achterover leunen en lekker luisteren, maar een aantal zong direct gezellig mee.

Juni
Midden Delflanddagen “Daar zit muziek in”
Op zaterdag 16 juni traden we op bij de Babbersmolen in Schiedam. We hadden de eer om de officiele opening van de Midden Delflanddagen muzikaal op te luisteren.

Midden Delfland “Daar zit muziek in!” is het thema op de Midden Delflanddagen op zaterdag 16 en zondag 17 juni. De Midden Delflandvereniging maakt zich sterk voor een open, groen en aantrekkelijk Midden Delfland. Om deze groene oase van rust in de Randstad onder de aandacht te brengen, organiseert de vereniging jaarlijks de Midden Delflanddagen. Dit jaar bruisen deze dagen van de muzikale activiteiten. En wij doen dit jaar ook mee!

Kom ook naar de Midden Delflanddagen en ervaar hoe dichtbij dit veelzijdige gebied is. Er zijn voor jong en oud activiteiten op sportief, culinair en cultureel gebied. En natuurlijk is het dan direct volop genieten van rust, natuur en ruimte van Midden Delfland. De wandel- fiets- en vaarroutes vormen de verbindingen die de bezoekers vanuit de stad naar het gebied en langs de locaties met de verschillende activiteiten leiden.

Het programma is binnenkort te vinden op de website: http://middendelflanddagen.nl
of op Facebook: MiddendelflandV, op instagram: middendelflandvereniging en op twitter: MiddenDelflandV.

December
Kerstconcert
Het is nog even weg, maar we zijn gevraagd om in december 2018 voor de bewoners van woonzorgcentrum De Meerpaal in Vlaardingen het kerstconcert te verzorgen. En dat doen we graag!

Concerten 2019

Voorjaar
Waterconcert
In het voorjaar van 2019 houden we een groot “Waterconcert”.
We zingen dan een repertoire met nummers die allemaal iets met “water” te maken hebben.
Voor dit project kunnen we nog wel wat ondersteuning gebruiken, dus zou je het leuk vinden om “tijdelijk” met ons koor mee te zingen, meldt je dan aan. Wil je eerst even een avondje komen luisteren naar wat we dan gaan zingen, dat kan ook. Je bent welkom.
We hebben vooral behoefte aan mannenstemmen, maar vrouwen zijn uiteraard ook van harte welkom.
**********************************************************************

Concerten 2017

 Avondje “Zappen”
In oktober gaven we een muzikaal feestje,  een heerlijk avondje “zappen”. We verzorgden voor een enthousiast publiek een trip down memory lane.

Viering 50 jarig huwelijk
Ter gelegenheid van een 50 jarig huwelijk werd de kerkdienst muzikaal door ons opgeluisterd. Op verzoek van het bruidspaar zongen we enkele nummers uit “The armed man” van Karl Jenkins.

Breeje Hendrick

We verzorgden een optreden voor de bewoners van woonzorgcomplex De Breeje Hendrick in Lekkerkerk. Weer heel fijn om de blije gezichten van de bewoners te zien tijdens ons optreden.

Concerten 2016

Kerst-Inn
We verzorgden een Kerst-Inn in de Dorpskerk in Kethel Schiedam.
Na afloop kon het publiek onder het genot van een glas gluhwein of een beker warme chocolademelk nog wat nagenieten.
 
Kerstmarkt Vlaardingen
In december luisterden we de kerstmarkt op in de historische binnenstad van Vlaardingen. 

Korendag
We verzorgden, tijdens de korendag, een optreden in het Archeon.

Zomerconcert
Ons  ‘zomerconcert’ vond plaats in de Dorpskerk in Schiedam.
Het zomerconcert  “zomerzotheid” bestond uit zomerse, zonnige nummers.

A Mass For Peace
We voerden “The Armed Man – A Mass For Peace van Karl Jenkins” uit. Ons koor werd daarbij begeleid door het Dordts Kamerorkest (DKO).


Concerten 2015

Kerstconcert
In december verzorgden we een kerstconcert in de vorm van een open repetitie in onze eigen repetitieruimte, de Dorpskerk in Kethel Schiedam.

Breeje Hendrick
Ook dit jaar gaven we een concert in De Breeje Hendrick.

Het Ketheltje
Optreden bij bloemisterij Het Ketheltje in Schiedam. De bezoekers konden lekker op het terras genieten van de muziek en daarna een beetje struinen over de 2de handsmarkt.

Muziekproductie Liduina
We verleenden onze medewerking aan Liduina, een muziekproduktie in het kader van het Liduinajaar 2015, uitgevoerd in de Havenkerk aan de Lange Haven in Schiedam.

Openbare repetitie
In de zomer hielden  we een openbare repetitie waar iedereen welkom was.

Inloopconcert
In het voorjaar hielden we een inloopconcert in de Grote Kerk van Schiedam.

Concerten 2014

Kerstconcerten
Dit jaar waren er kerstconcerten op de volgende locaties:
– De Breeje Hendrick in Lekkerkerk
– Ipse De Bruggen in Schiedam 
– Marconihove in Schiedam
– Optreden/open repetitie in het Wennekerpand in Schiedam