Nieuws

 Concerten 2022

Kerstconcert 21 december 2022
Deck the hall with boughs of holly
Versier de hal met hulsttakken!!
Het Schiedams Koor versiert de kerk niet met hulst maar zeker met prachtige kerstmuziek. Hoewel een prachtige versierde kerstboom natuurlijk niet zal ontbreken 🎄
Onder leiding van Gerard Lange belooft het een gevarieerd en sfeervol programma te worden. Bekende en onbekende liederen , warme klanken en af en toe een vrolijke noot 🎶
Entree is gratis en na afloop glüwein 🍷of chocolademelk🧋


14 December 2022
Kerstmuziek avond in  Schiewaegh .

Open repetities 2022

19 Oktober
Wederom een open repetitie met Seizoenen nummers (anderen dan de
vorige keer).We hebben hiervoor gekozen omdat de repetitietijd tot het
Kerstconcert anders te kort zou zijn.

6 April 
Het Schiedams Koor is na vele onderbrekingen i.v.m. de Covid pandemie weer enthousiast begonnen met repeteren en heeft woensdag 6 april 2022 een open repetitie gegeven waarbij publiek kon komen kijken, luisteren en meezingen. Dit ter voorbereiding voor een concert in het najaar met als thema Seizoenen”.

Concerten 2020

Concert in Coronatijd
Op woensdag 15 juli 2020 hebben we een optreden verzorgd voor bewoners en personeel van  De Breeje Hendrick in Lekkerkerk.
Met veel enthousiasme zongen de koorleden van Het Schiedams Koor voor bewoners een aangepaste repetoir met  liedjes ‘uit vervlogen tijden’.

Concerten 2019

Kerst met het Schiedams koor
Op vrijdag 13 december gaven wij een bijzonder kerstconcert in onze vertrouwde en sfeervolle Dorpskerk in Schiedam Kethel. Tijdens dit concert waren er gastoptredens van Reinilde Zevenbergen (harpiste), Sonja van Haaren (fluitiste) en Mirjam IJsseldijk en Lisa Hinfelaar (sopranen). Een mooi avondje uit waarmee het publiek alvast helemaal in de kerstsfeer kon komen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Huiskamerconcert Spaland
Op zaterdag 6 juli traden we op in winkelcentrum Spaland. Dit op uitnodiging van de winkeliersvereniging. De “huiskamer” was een mooi aangekleed podium in het hart van het winkelcentrum. Het winkelend publiek was enthousiast en nam ruim de tijd om van ons optreden te genieten.

Het Schiedams Koor gaat te Water……
Het Schiedams koor  ging “Te Water” en wel op  zaterdag 16 maart in “De Ark” in Schiedam. Het anker voor deze avond werd gelicht door de voor velen bekende Schiedammer, Jack Kerklaan! Hij nam tevens de presentatie van de avond voor zijn rekening nemen.
Daarna namen dirigent Gerard Lange en het vijfstemmig koor het publiek mee op de golven van het water. Want “water” speelde de hoofdrol tijdens dit concert. Van woeste zeegolven, kabbelende rivierstroompjes, regendruppels, kraanwater tot tranen van geluk. Het publiek hoorde populaire uptempo nummers tot licht klassiek werk. Denk aan o.a. Raindrops keep falling on my head van Burt Bacharach, Orinoco flow van Enya en nog veel meer om van te genieten. We kregen positieve reacties op ons optreden en het publiek vond het heel leuk dat zij af en toe konden meezingen.

Concerten 2018

“Zappen” in de Meerpaal
Op verzoek deden we het eerder uitgevoerde “avondje zappen” nog eens dunnetjes over voor de bewoners van woonzorgcentrum De Meerpaal in Vlaardingen.

Schiedamse Korendag
We deden  mee aan de eerste officiele Schiedamse Korendag.  Gezamenlijk met alle koren uit het Schiedamse zongen we paar voor iedereen bekende nummers. Vervolgens kreeg elk koor de kans om het eigen repertoire te laten horen. Een geslaagde middag, we hopen op een vervolg in 2019.

Breeje Hendrick
Inmiddels een mooie jaarlijkse traditie…. Op donderdag 24 mei traden we op voor de bewoners van woonzorgcomplex De Breeje Hendrick, Nicolaas Beetstraat 1, 2941 TN Lekkerkerk.

Open Repetitie  
Op woendag 6 juni stonden onze  deuren open voor ieder die meer over ons koor wilde weten en een keer een repetitie mee wilde maken. De bezoekers konden achterover leunen en lekker luisteren, maar een aantal zong direct gezellig mee.

Midden Delfland dagen “Daar zit muziek in”
Op zaterdag 16 juni traden we op bij de Babbersmolen in Schiedam. We hadden de eer om de officiële opening van de Midden Delfland dagen muzikaal op te luisteren.

Kerstconcerten Meerpaal
Het kerstconcert voor de bewoners van de “Meerpaal” in Vlaardingen was een groot succes. Naast luisteren hadden de bewoners zelf ook een aandeel in het concert. Ze werden  gevraagd om met een aantal nummers mee te zingen; en dat deden ze naar hartenlust.

Kerstconcert dorpskerk Kethel
In de mooie oude Dorpskerk in Kethel was veel belangstelling voor ons kerstoptreden.
Na afloop was er voor publiek en koor glühwein en warme chocolademelk.

Concerten 2017

 Avondje “Zappen”
In oktober gaven we een muzikaal feestje,  een heerlijk avondje “zappen”. We verzorgden voor een enthousiast publiek een trip down memory lane.

Viering 50 jarig huwelijk
Ter gelegenheid van een 50 jarig huwelijk werd de kerkdienst muzikaal door ons opgeluisterd. Op verzoek van het bruidspaar zongen we enkele nummers uit “The armed man” van Karl Jenkins.

Breeje Hendrick

We verzorgden een optreden voor de bewoners van woonzorgcomplex De Breeje Hendrick in Lekkerkerk. Weer heel fijn om de blije gezichten van de bewoners te zien tijdens ons optreden.

Concerten 2016

Kerst-Inn
We verzorgden een Kerst-Inn in de Dorpskerk in Kethel Schiedam.
Na afloop kon het publiek onder het genot van een glas gluhwein of een beker warme chocolademelk nog wat nagenieten.
 
Kerstmarkt Vlaardingen
In december luisterden we de kerstmarkt op in de historische binnenstad van Vlaardingen. 

Korendag
We verzorgden, tijdens de korendag, een optreden in het Archeon.

Zomerconcert
Ons  ‘zomerconcert’ vond plaats in de Dorpskerk in Schiedam.
Het zomerconcert  “zomerzotheid” bestond uit zomerse, zonnige nummers.

A Mass For Peace
We voerden “The Armed Man – A Mass For Peace van Karl Jenkins” uit. Ons koor werd daarbij begeleid door het Dordts Kamerorkest (DKO).


Concerten 2015

Kerstconcert
In december verzorgden we een kerstconcert in de vorm van een open repetitie in onze eigen repetitieruimte, de Dorpskerk in Kethel Schiedam.

Breeje Hendrick
Ook dit jaar gaven we een concert in De Breeje Hendrick.

Het Ketheltje
Optreden bij bloemisterij Het Ketheltje in Schiedam. De bezoekers konden lekker op het terras genieten van de muziek en daarna een beetje struinen over de 2de handsmarkt.

Muziekproductie Liduina
We verleenden onze medewerking aan Liduina, een muziekproduktie in het kader van het Liduinajaar 2015, uitgevoerd in de Havenkerk aan de Lange Haven in Schiedam.

Openbare repetitie
In de zomer hielden  we een openbare repetitie waar iedereen welkom was.

Inloopconcert
In het voorjaar hielden we een inloopconcert in de Grote Kerk van Schiedam.

Concerten 2014

Kerstconcerten
Dit jaar waren er kerstconcerten op de volgende locaties:
– De Breeje Hendrick in Lekkerkerk
– Ipse De Bruggen in Schiedam 
– Marconihove in Schiedam
– Optreden/open repetitie in het Wennekerpand in Schiedam